461
https://panelladikos-katalogos.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4456/XAROUMENO_KASTRAKI_2104922340_6977063297_PEIRAIAS1_1686218567.jpg

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κοζάνης 4 & Μεταμορφώσεως, Πειραιάς 18542, ΑΤΤΙΚΗΣ

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 

Το κέντρο προσχολικής αγωγής – ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ – ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993 στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς στον Πειραιά.

Προσφέρει έως και σήμερα μία ασφαλή και όμορφη ατμόσφαιρα για τα παιδιά, βοηθώντας τα να ξεκινήσουν να λειτουργούν ομαλά μέσα στο σχολικό περιβάλλον και κατ` επέκταση στην κοινωνία.

Στο χώρο μας τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται και να λειτουργούν με όρια. Με βάση αυτή την αρχή πορευόμαστε γιατί όπως είπε και ο Ροβεσπιέρος εκεί που αρχίζουν τα όρια του ενός σταματάνε τα όρια του άλλου!!!

 

Βασικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων

  • Θεατρική αγωγή
  • Μουσικοκινητική αγωγή
  • Εικαστικά-Δημιουργική έκφραση-Παραμύθι
  • Γλώσσα- γραφή-μαθηματικά
  • Αγγλικά (επαφή με τη γλώσσα)

 

Παράλληλες δραστηριότητες

Πρόγραμμα κολύμβησης
Πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες επισκέψεις στο κολυμβητήριο «Πλάτωνας», στην περιοχή της Νίκαιας. Τα παιδιά μαθαίνουν να αισθάνονται άνετα μέσα στο νερό, μέσω ασκήσεων υπό την επίβλεψη δασκάλων.

Αθλήματα
Μία φορά την εβδομάδα, επισκέπτεται γυμνάστρια το νηπιαγωγείο μας και μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια βοηθά στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών μας.

Εκπαιδευτικές εκδρομές
Τακτικά, κάνουμε επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους , πάρκα αναψυχής, όπως είναι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου μας δίνεται η ευκαιρία να

δούμε τα ζώα από κοντά αλλά και να εξηγήσουμε στα παιδιά ποιος είναι πραγματικά ο φυσικός τους χώρος καθώς και να συλλέξουμε όλοι μαζί πληροφορίες για το φυσικό τους περιβάλλον και που θα έπρεπε να ζουν πραγματικά.

Με αυτό τον τρόπο και μετά από επεξεργασία του θέματος για τουλάχιστον μια εβδομάδα στα παιδιά παίρνουν τα μηνύματα της αγάπης και του σεβασμού προς τα ζώα.

Άλλο ένα μέρος όπου επιλέγουμε για βιωματικά μαθήματα είναι και το Πολιτιστικό Πάρκο της Κερατέας.

Εκεί τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση, ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες και παρακολουθούν βιωματικά εργαστήρια, όπως το μάζεμα των σταφυλιών, η παρασκευή του ψωμιού από τα παλιά χρόνια όπου ακόμα οι άνθρωποι μάζευαν το σιτάρι, το άλεθαν με πέτρες και έφτιαχναν το ψωμί, εκεί τα παιδιά ξεκινούν από την αρχή τη διαδικασία και καταλήγουν να ζυμώνουν και να ψήνουν το ψωμί σε φούρνο με ξύλα όπου το φουρνίζουν μόνα τους!!!

Μαθαίνουμε για τα παλιά επαγγέλματα, για τα βότανα και τόσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα!!!

Θεατρικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο
Συχνά, θεατρικές ομάδες επισκέπτονται τα χώρο του σταθμού και δίνουν παραστάσεις για τα παιδιά μας. Τα παραμύθια, η μουσική, το θεατρικό παιχνίδι και ο χορός με τα οποία έρχονται σε επαφή, τα ενθουσιάζει και τα βοηθά να αναπτύξουν σταδιακά τη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Κοζάνης 4 & Μεταμορφώσεως, Πειραιάς  ΤΚ. 18542  ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ :   2104922340
ΚΙΝΗΤΟ :          6977063297
Email :              Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website :         https://www.xaroumenokastraki.gr

 ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΣΟΥ-080623
080623-080624

Τοποθεσία χάρτη

company map
Κοζάνης 4 & Μεταμορφώσεως, Πειραιάς 18542, ΑΤΤΙΚΗΣ

Στοιχεία επικοινωνίας

ΠΛΑΚΑΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ

Κοινωνικά δίκτυα